torek, 15. november 2011

Višnjeva pita s skuto


V torek smo pri kuharskem krožku urili veščine v tehtanju različnih sestavin, ki so bile potrebne za naš izziv. Pripravljali smo namreč višnjevo pito s skuto za cel dom, kar nam ni bilo enostavno. Trudili smo se, da bo pita všeč vsem.
Seveda smo se zavedali, da ne moremo zadovoljiti 40 različnih okusov. Nekako nam je uspelo.

VIŠNJEVA PITA S SKUTO

Testo:
200 g moke
100 g masla
50 g sladkorja
1 jajce
limonin sok
limonina lupina
vanilij sladkor
ščepec soli

Nadev:
400 g izkoščičenih višenj
limonin sok
limonina lupina
300 g skute
200 g kisle smetane
100 g sladkorja
3 jajca
1 žlica pšeničnega zdroba

Priprava:
V večjo skledo presejemo moko, potem pa dodamo zmehčano maslo, sladkor, jajce, vanilijev sladkor, limonina sok in naribano lupino ter ščepec soli. Na hitro ugnetemo gladko testo, ki garazvaljamo v obliki pekača s stranicami.
Pečico segrejemo na 180 °C.
V drugi skledi gladko razmešamo skuto, kislo smetano in jajca, potem pa postopoma še vse
ostale sestavine za nadev.
Sestavine za drobljenec, z zmehčanim maslom, s prsti dobro premešamo, da dobimo nekakšne drobtine.
Pekač namažemo z maslom, potem pa vanj položimo testo, ki naj sega tudi prek stranic. Po testu razmažemo nadev, ki ga pokrijemo s pripravljenim posipom. Pekač za približno 60 minut postavimo v segreto pečico, da se posip zlato rjavkasto obarva.






0 komentarji:

Romana §y§. Zagotavlja Blogger.