torek, 15. november 2011
Višnjeva pita s skuto
V
torek smo pri kuharskem krožku urili veščine v tehtanju različnih
sestavin, ki so bile potrebne za naš izziv. Pripravljali smo namreč
višnjevo pito s skuto za cel dom, kar nam ni bilo enostavno. Trudili
smo se, da bo pita všeč vsem.
Seveda
smo se zavedali, da ne moremo zadovoljiti 40 različnih okusov.
Nekako nam je uspelo.
VIŠNJEVA
PITA S SKUTO
Testo:
200
g moke
100
g masla
50
g sladkorja
1
jajce
limonin
sok
limonina
lupina
vanilij
sladkor
ščepec
soli
Nadev:
400
g izkoščičenih višenj
limonin
sok
limonina
lupina
300
g skute
200
g kisle smetane
100
g sladkorja
3
jajca
1
žlica pšeničnega zdroba
Priprava:
■ V
večjo skledo presejemo moko, potem pa dodamo zmehčano maslo,
sladkor, jajce, vanilijev sladkor,
limonina sok in naribano lupino ter ščepec soli. Na hitro ugnetemo
gladko testo, ki garazvaljamo
v obliki pekača s stranicami.
■ Pečico
segrejemo na 180 °C.
■ V
drugi skledi gladko razmešamo skuto, kislo smetano in jajca, potem
pa postopoma še vse
ostale
sestavine za nadev.
■ Sestavine
za drobljenec, z zmehčanim maslom, s prsti dobro premešamo, da
dobimo nekakšne drobtine.
■ Pekač
namažemo z maslom, potem pa vanj položimo testo, ki naj sega tudi
prek stranic. Po testu razmažemo
nadev, ki ga pokrijemo s pripravljenim posipom. Pekač za približno
60 minut postavimo v segreto pečico, da se posip zlato rjavkasto
obarva.
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
0 komentarji:
Objavite komentar