sobota, 20. oktober 2012

Hvaležni lev

Mlada ustvarjalka, Sabina Breznik, nas je tokrat presenetila s čisto novo pravljico. Poleg zgodbe je dodala še ilustracijo.

HVALEŽNI LEV

Nekoč je živela veterinarka Sabina in je sedela pred veterinarsko bolnišnico. Zraven je imela mucka Cufija. Imela je tudi polno drugih živali - te niso bile njene, ampak od drugih lastnikov in so bile bolne.
Potem je nekoč prišel mimo lev. Sabina, Cufi, zajčki, ribice, muce in kanarčki ter vse druge živali so se ga prestrašili. Celo največji psi so stisnili rep med noge. Vendar veterinarka Sabina je opazila, da ima lev na repu past. Ko je videla, da ji lev ne bo nič storil, mu je pomagala - odstranila je past. A lev je spraznil košaro od muce in nekam šel. Ko se je vrnil, je v košari prinesel dietno čokolado za Sabino, mačji greh, pasje priboljške, ribjo hrano, hrano za papige in kanarčke, solato in jabolka za hrčke in korenček za zajčke. Zase je prinesel velik kos jagnjetine, polite z omako iz fazana.
Vsi skupaj so se gostili. Sabina je pila jagodni napitek, mucki so pili mleko, zajčki korenčkov sok, kužki so pili sok iz pasje čokolade, zlate ribice pa so pile planktonov sok.
Sabina Breznik


0 komentarji:

Romana §y§. Zagotavlja Blogger.