četrtek, 20. oktober 2011

Orehovi rogljički

Sestavine: 
- 25 dag moke 
- 1 beljak
- 9 dag sladkorja 
- 10 dag mletih orehov 
- 20 dag masla

Priprava: 
Zmešamo moko, sladkor in mlete orehe. Dodamo beljak in koščke mrzlega masla ter na hitro pognetemo v testo. Testo oblikujemo v kepo, zavijemo v folijo in damo za najmanj eno uro v hladilnik. Nato testo razdelimo na dva dela. Vsak del oblikujemo v podolgovato klobaso. Klobasi narežemo na 1 cm debele koščke in vsak košček zvaljamo v svaljek. Svaljke nato zvijemo v obliko rogljičkov. Rogljičke zložimo na pekač, prekrit s papirjem za peko. Pečemo v ogreti pečici pri 170 stopinjah, da rogljički zlato porjavijo. Še mlačne potresemo s sladkorjem.









0 komentarji:

Romana §y§. Zagotavlja Blogger.