KUHARSKI KROŽEK
Januar, 2013
SLASTNI MASLENI PIŠKOTKI
V torek, 29.1.2013 so otroci spekli maslene piškote.
November, 2012
SOČNO ČOKOLADNO PECIVO IN JABOLČNI MAFINI
Postali smo že tako dobri kuharji, da so si naši zvesti oboževalci obliznili vseh deset prstov!
September, 2012
S pomočjo vzgojiteljice Sandre smo spekli slastne palačinke in se kraljevsko pogostili!
25. 10. 2011 Višnjeva pita s skuto
25. 10. 2011 Skutina torta
18. 10. 2011 Lunice
11. 10. 2011 Marmorni kolač
SLASTNI MASLENI PIŠKOTKI
V torek, 29.1.2013 so otroci spekli maslene piškote.
250 g zmehčanega masla ter 300 g moke in 120 g sladkorja v prahu so skupaj zmešali,
da je postala enotna gmotna masa. Iz te mase so naredili kroglice, za oreh velike.
Kroglice malo sploščili med dlanema ter dali na peki papir. Pekli smo na 170 stopinj (ventilatorske
pečice) in sicer 7 do 9 minut.
Da je bilo še malo bolj zahtevno, smo pečene piškote namočili v čokolado in nato še v kokosovo moko.
Kakorkoli že, otroci so pri peki uživali, pokuševalci se pa tudi niso pritoževali.
Pa dober tek!
SOČNO ČOKOLADNO PECIVO IN JABOLČNI MAFINI
Postali smo že tako dobri kuharji, da so si naši zvesti oboževalci obliznili vseh deset prstov!
S pomočjo vzgojiteljice Sandre smo spekli slastne palačinke in se kraljevsko pogostili!
25. 10. 2011 Višnjeva pita s skuto
![]() |
VIŠNJEVA PITA S SKUTO |
25. 10. 2011 Skutina torta
![]() |
SKUTINA TORTA |
18. 10. 2011 Lunice
![]() |
LUNICE |
11. 10. 2011 Marmorni kolač
V torek 11. 10 smo pri kuharskem krožku vsi udeleženci prvič pripravljali marmorni kolač.
Moramo se pohvaliti, da nam je uspelo in ni nič ostalo. Vse smo pridno pojedli.
Sestavine: 4 jajca, 20 dag sladkorja, 2 vanilijeva sladkorja, limonina lupina, 12 dag mehkega masla,
5 dag rozin, 10 žlic moke , pecilni prašek, 3 žlice olja in 2 žlici kakava.
Priprava: Rumenjake in sladkor penasto umešaš. Nato dodaš vanilijev sladkor, maslo in rozine. Vse sestavine dobro mešaš s paličnim mešalnikom. Postopoma dodaš moko skupaj s pecilnim praškom ter na koncu še olje. Ko je vse skupaj zmešano, počasi dodaš trdo stepan sneg 4 beljakov. Mešaš počasi z žlico ali kuhavnico.
Nato 1/3 mase ločiš in dodaš 2 žlici kakava. Dobro premešaš.
V namaščen in pomokan pekač vliješ najprej eno vrsto mase in nato še drugo (temno kakavo maso).
Pečeš pri 200 stopnijah, približno 50 minut.
Pa dober tek!
Naročite se na:
Objave (Atom)